Nieuws

Krakers op sportpark de Krogt

Op een heerlijke ontspannen vrijdagavond stonden er enkele spannende wedstrijden op het programma. Bij de meest opvallende partijen zijn de spelers even goed aan de tand gevoeld om een analyse van de wedstrijd te geven. De eerste kraker was tussen twee jonge tennisleraren van OLTC:  Willem van Biezen (eerste geplaatst)  tegen Jelle Schouten. Zij kwamen uit in de HE super. Willem sloeg in de eerste set alles gemakkelijk weg en dit resulteerde in massapunten, zoals hij dit zelf noemt. Bovendien  heeft hij twee jaar hard in de Verenigde Staten getraind!

Jelle vertraagde expres en dit resulteerde in lange rally’s en veel cross spel. Uiteindelijk kon hij de winst naar zich toe trekken. Willem was toch een beetje in slaap gesukkeld maar werd op tijd wakker en won de derde set waarbij voor beide heren de zon parten speelde. Met een 7-5 overwinning trok Willem aan het langste eind. Dit is overigens de eerste keer dat Willem van Jelle heeft gewonnen!

De tweede kraker in hetzelfde schema (HE super) was tussen Timo van der Geest en Fons Hartman.  De eerste set ging aardig gelijk op tot 5-5 want toen brak Timo Fons. Dit bleek de sleutelgame want daarmee ging de winst van de eerste set naar Timo met 7-5.  In de tweede set stoomde Timo redelijk gemakkelijk door naar een 4-1 voorsprong maar Fons is een vechter en kwam terug tot 4-3. Timo beet zich terug in de wedstrijd door net wat constanter te spelen en wist hij op belangrijke punten te excelleren. De heren bleven goed spelen en genoten zelf van de pot. De set eindigde in een 6-3 overwinning voor Timo die daarmee de wedstrijd won.

Tot slot werd er werd een spannende strijd geleverd in de HD 5. Het goed op elkaar ingespeelde koppel Laurens Blok en Willem van Nielen namen het op tegen Hans de Jong en Kees Rumphorst.  Willem had zich voorgenomen op tijd bij de bal te zijn en dit is hem goed gelukt want de eerste set ging naar Willem en Laurens. In de tweede set begonnen Kees en Hans sterk. Zij kwamen 3-1 voor te taan. Maar Laurens en Willem vochten zich terug als echte leeuwen en lieten hem niet in z’n hempje staan. (NB Het interview is alleen met Willem afgenomen, de andere heren waren al vertrokken!)

Op naar het finaleweekend!  Vandaag staan er kwart- en halve finales in alle categorieën op het programma van het toernooi en hebben Jan –Willem en Biedie steak op het menu. Vanaf 17.00 uur gaat de White Sensation party al voor de kids van start. Later op de avond zijn de ouders aan de beurt om te swingen op de dansvloer. Het is een besloten feest, waarbij de tennispas als toegangsbewijs dient. Vergeet die dus niet mee te nemen!

Zondag wordt de dag om 14:30 afgesloten met de HE Super finale op baan 1 met een echte scheidsrechter en onze eigen ballenjongens en –meisjes. We hopen op veel publiek!