Nieuws

Van de voorzitter

Beste leden,

Het jaar 2014 is bijna ten einde en voor OLTC lijkt dit jaar weer goed af te lopen. De crisis gaat vooralsnog aan onze club voorbij en we hebben dit jaar zelfs kunnen investeren. Door het zachte weer is het gelukt de nieuwe banen en de Playground al op 15 maart met een groot feest te openen in aanwezigheid van Eric Poel (algemeen directeur van de KNLTB) en Jacco Elthingh (winnaar van Grand Slamtitels). 

Het nut van de nieuwe banen heeft zich al bewezen aangezien we nu snel kunnen spelen na een grote regenbui en dat we de laatste weken gewoon door hebben kunnen tennissen. De nieuwe onderlinge wintercompetitie is ook meteen al een succes. Een noviteit was dat de financiering van dit project voor een groot deel is gedaan via crowdfunding onder de leden.

Andere verenigingen in Oegstgeest hebben het moeilijker door de terugtrekkende beweging van de gemeente waardoor de financiële bijdrage aan de sport is verminderd. De sportclubs in Oegstgeest wensen goed met elkaar samen te werken waardoor er in de toekomst een breed pallet aan sport aangeboden kan worden. Hiertoe wordt binnenkort de Sportfederatie Oegstgeest opgericht waar OLTC aan deel zal nemen. Andere clubs willen ook graag zelfstandig worden en OLTC wordt daar vaak als voorbeeld aangehaald.

Naast deze ontwikkeling is er landelijk een teruggang in tennisspelers. Het ledenaantal van de KNLTB is in 5 jaar gezakt van circa 680.000 naar ruim 600.000. Oorzaken daarvan zijn dat tennis vaak een tweede sport is en dat de demografische opbouw aan het veranderen is, oftewel vergrijzing. Oudere sporters gaan vaak over op golf en de aanwas van jeugd is minder dan vroeger. Binnen de KNLTB is nieuw beleid opgezet om de jeugd meer te interesseren voor tennis. Hiertoe is de laatste jaren Tenniskids geïntroduceerd voor de tennissers vanaf 6 jaar en nu wordt er ook voor de leeftijdscategorie van 4 en 5 jaar een nieuwe methodiek ingevoerd. Wij houden nauw contact met de KNLTB om met deze ontwikkelingen mee te gaan.  Momenteel onderzoeken we hoe we deze allerjongsten al vroeg kennis kunnen laten maken met tennis. Hierbij denken we aan de introductie van een goedkoop jeugdabonnement waarbij gespeeld wordt op de Playground.

De opbouw van de leden proberen we op ongeveer 1.000 senioren en 500 jeugdleden te houden waarbij wij dit jaar zien dat de inschrijvingen voor jeugd iets minder zijn en voor senioren iets meer. Het ledenbestand van OLTC heeft de laatste jaren nog een andere wijziging ondergaan. Waar vroeger de verhouding tussen mannen en vrouwen ongeveer gelijk was is de verdeling nu 55% vrouwen en 45% mannen. Opvallend is ook de grotere deelname van vrouwen in training en competitie.

Een ander voordeel van de nieuwe banen is dat leden van OLTC nu ook in de winter les kunnen krijgen op de eigen banen in plaats van bij andere clubs of op dure binnenbanen. Les en training van Impact is een belangrijke activiteit bij onze club waar zo’n 700 leden (junioren en senioren) gebruik van maken.  

Daarnaast is de competitie (ongeveer 70 teams) belangrijk omdat we daarmee onze jeugdspelers een goed voorbeeld geven en onze leden zich kunnen meten met tennissers van andere clubs. Ons Heren 1 team heeft zich in de Hoofdklasse gehandhaafd en Gemengd 1 gaat komend jaar in de Derde Klasse spelen na de promotie van afgelopen jaar. Dat belooft weer mooi tennis te worden komend jaar!

Vanzelfsprekend worden er in 2015 weer de gebruikelijke toernooien georganiseerd waarbij we het verzoek ingediend hebben het Open toernooi een week eerder te kunnen spelen zodat het niet overlapt met de najaarscompetitie.

In 2015 zullen Thijs en Ruben opnieuw verantwoordelijk zijn voor de bar en in de winterperiode zal het interieur van het clubhuis iets veranderd worden zodat het nog sfeervoller wordt.

De Krogtvilla is sinds dit jaar niet meer verhuurd aan ASC Cricket en er is besloten de ruimte geschikt te maken voor activiteiten. De bedoeling is dat de kosten uit de opbrengsten van deze activiteiten gedekt kunnen worden. Binnenkort zullen we hier meer bekend over maken.

De verlichting van de banen is, zeker in de winter, een grote kostenpost en daarom onderzoeken we of led-verlichting een goedkopere en betere oplossing (feller licht) zou kunnen zijn.  

Onlangs is er een stukje op de site gezet over het baangebruik in de winterperiode. Wij willen iedereen vragen zich daaraan te houden omdat anders de banen veel schade oplopen waardoor we extra kosten moeten maken om die weer te repareren. Aangezien de banen eigenlijk van ons allemaal zijn is het in ons aller belang om hier goed mee om te gaan. 

Een vereniging als OLTC kan natuurlijk niet draaien zonder vrijwilligers die in commissies allerlei activiteiten organiseren. Wij willen die vrijwilligers graag nogmaals bedanken voor alle tijd die zij in onze club steken! Aangezien er veel te doen is kunnen we iedere helpende hand gebruiken. Dus mocht u een steentje bij willen dragen dan kunt u dat melden bij het bestuur/commissies of even mailen naar info@oltc.nl. 

Binnenkort zal op de site bekend gemaakt worden of we een Nieuwjaarsborrel organiseren of dat we het bij de Seizoensopeningsborrel (in maart) houden.

Rest mij nog om u allen fijne Kerstdagen en een sportief en gezellig 2015 toe te wensen!

 

Namens het bestuur,

Dick de Groot

 

« Terug

» Nieuws archief