Nieuws

De kop is eraf, de 1e competitiedag

OLTC Heren beginnen zwaar, OLTC Mix hebben een goede start !

De eerste competitiedag voor de teams van OLTC op zondag startte met prima weer. Bevlogen spelers, een vol terras en gezellige drukte op het park maakte er een mooie dag van.

Heren 1 speelde uit tegen een team dat bestond uit recente topspelers. Onze jongens wisten geen set te winnen, maar Jasper en Julian zaten er in de tweede set van de dubbel wel heel dichtbij. Komende zondag speelt Heren 1 thuis tegen opnieuw een zeer moeilijke tegenstander. Het lijkt erop dat de punten gescoord moeten worden in de weken daarna.

Heren 2 had een beetje een valse start, alleen de dubbel van Michiel de Weger en Bas Leeflang werd gewonnen. Marco Visser moest op halve kracht twee potten spelen en Fons Hartman moest aan de bak tegen een serve en volley reus. Ondanks de aanmoedigingen van de toeschouwers, die de heren haast naar winst toe schreeuwden, lukte het niet de potten te winnen. Een nederlaag van5-1 was het gevolg. Er wordt met smart gewacht op Willem van Biezen, die over een paar weken terug komt uit Amerika.

Heren 3 bestaat uit een leuk team met ervaren krachten en jonge honden, dit lijkt prima te werken. Er werd 3-3 gelijk gespeeld in deze eerste match van het jaar. Joris van Seggelen had een prima eerste competitiedag met twee gewonnen wedstrijden !  Didier Delsink speelde een lastige single. Ondanks dat hij goed mee kon komen, moest hij na tweeënhalf uur zijn verlies nemen na twee sets. Stijn de Mooij was niet helemaal fit en kon daardoor niet het beste van zichzelf laten zien. Teamcaptain Edwin won met rustig, degelijk spel zijn single.

Mix 1 speelt dit jaar weer derde klasse. Ze troffen op de eerste competitiedag gelijk een tegenstander van formaat, de 4-4 lijkt een prima begin voor de rest van het seizoen. Leonie Guijt liet vooral in de single zien dat ze wel erg goed is: 6-0, 6-0 !  In de dubbel en de mix kon ze het tij helaas niet keren. Jelle Schouten nam het team op sleeptouw met een zeer knappe winst in de single. Ook de mix dubbel met Roos van Zaltbommel wist hij te winnen. Bas van Biezen debuteerde op dit niveau en won zeer knap zijn single in een zware drie setter.

Mix 2 mocht een regionale derby spelen tegen KLTV, ze wonnen de pot met 7-1 !  Matthijs Rumphorst en Daniël Kolkman wisten hun singles met grote overmacht te winnen.  Beau de Smit had minder moeite met haar single en won zeer gedegen in 2 sets. Julia te Velde had meer moeite met haar single, maar won toch zeer gedegen in twee sets. De dames dubbel van Marieke en Julia moest helaas opgegeven worden door een blessure van Julia. In de mix kwam Marieke, terzijde gestaan door Matthijs, sterk terug, zij wonnen de partij. Jop van der Wiel wist ook zijn twee dubbels te winnen. Mix 2 gaat duidelijk voor een hoge notering !

 

« Terug

» Nieuws archief