Nieuws

Gezellige drukte bij OLTC op de 2e competitiedag.

 
Het was een zeer drukke en enerverende zondag, afgelopen weekend op het mooie tennispark van OLTC. Het terras was zeer goed gevuld met mensen die naar mooi tennis kwamen kijken.

Mooi tennis was in overvloed aanwezig bij de partijen van Heren 1. Helaas was het wel de tegenpartij die daar het meest van liet zien. De tussenstand na de single partijen was 0-4, waarbij alleen Michiel Greidanus echt een goede kans had op de overwinning. Na de twee dubbels was een eindstand van 0-6 bereikt. Heren 1 heeft een zware poule dit jaar, maar is nog niet in paniek.


Heren 2 heeft vorige week verloren, maar kwam deze zondag ijzersterk terug. Er werd met 4-2 gewonnen, waarbij Michiel de Weger verantwoordelijk was voor twee mooie zeges. Matthijs Rumphorst had de zware taak om de geblesseerde schoenen van Marco Visser te vullen, maar deed dit zeer knap. Matthijs won zijn single, terwijl hij voor het eerst mee deed op dit hoge niveau. Fons Hartman, die een paar maatjes kleiner is geworden, was wel een maatje te groot voor zijn tegenstander in de single. Bas Leeflang wist met Michiel de Weger het vierde punt in de dubbel binnen te slepen.
 
Heren 3 speelde deze week wederom netjes 3-3. Joris van Seggelen had in zijn single een moeilijk start, maar wist de partij keurig uit te tennissen en het eerste punt binnen te halen. Mark Voskuijl had helaas weinig in te brengen en verloor zijn partij, waarna Didier Delsink het mocht proberen. Deze partij eindigde in een drie-setter, maar ook dit keer zat de winst er niet in. Stijn de Mooij wist het tweede punt binnen te halen na een eenvoudige winst in zijn single. De stand was weer gelijk, de dubbels moesten de beslissing brengen. Joris en Didier speelden de dubbel weer samen. Na 5-7 in de eerste set en een tiebreak in de tweede set was de tegenstand gebroken en werd de derde set eenvoudig gewonnen. Mark en Stijn konden, ondanks een zeer spannende partij, de winst in de tweede dubbel net niet binnen halen.
 
Mix 1 had vandaag een zeer spannende dag. Leonie Guijt liet in de single wederom zien dat ze tot de top 60 van Nederland behoort, ze won weer gemakkelijk in twee sets. Ook Jelle Schouten liet zijn grote klasse in de single zien, erg goed vond coach Dave hem.
Bas van Biezen haalde onverstoorbaar het derde punt binnen in de singles. Deze jongeman is bezig met een ijzersterk debuut in mix 1. De damesdubbel van Leonie Guijt en Julia te Velde en de mixpartij van Jelle Schouten en Roos van Zaltbommel gingen helaas verloren.
Hierdoor werd de laatste mix van Frank de Groot en Leonie Guijt van groot belang. Deze werd in een zeer spannende super tie-break in de derde set uiteindelijk gewonnen door OLTC. Een 5-3 overwinning voor mix 1 die bovenin de poule lijkt mee te gaan draaien dit jaar.
 
Mix 2 heeft kampioensaspiraties en liet dat vandaag ook weer zien. Een terechte 6-2 overwinning op Roomburg, alleen de single van Daniel Kolkman en een mixdubbel gingen verloren. Beau de Smit speelde een zeer sterke single en ook de damesdubbel met Marieke Brink werd gewonnen. Marieke had naast de dubbel ook haar mix en single weten te winnen, zeer knap. Jop van der Wiel wist ook alle drie zijn wedstrijden te winnen en was de held vd dag.
 
Volgende week zondag spelen onder andere Heren 2, Heren 3 en Mix 2 thuis, dus kom gerust even langs !
 

« Terug

» Nieuws archief