Nieuws

Zonnige zondag bij OLTC

Er werd op deze eerste echte warme zondag hard gestreden door alle teams van OLTC.

Heren 1 ging met een slecht voorgevoel op pad, helaas werd dat werkelijkheid. Hun tegenstander T.C. Nieuwerkerk is koploper in de poule en bleek een flink maatje te groot. Zonder echt een kans te hebben gehad, was een 6-0 nederlaag het gevolg. Ondanks dit verlies behouden de OLTC heren nog alle kans op lijfsbehoud in de hoofdklasse. De komende twee competitiedagen wordt het erop of eronder voor Heren 1.

 

 

Heren 2 had een overwinning nodig om hun positie in de tweede klasse veilig te stellen. Willem van Biezen werd ingevlogen vanuit Amerika, waar hij studeert, om zijn oude team de helpende hand te bieden. Willem speelde de tweede single en won deze glansrijk. Welcome back Willem ! Michiel de Weger speelde de eerste single en verloor helaas in drie sets van zijn goede vriend Roderick. De rest van de partijen werden aan de zegekar gebonden. Fons Hartman en Marco Visser speelden allebei zeer degelijk tennis en lieten de tegenstanders kansloos. Met 5-1 winst lijkt Heren 2 zich te handhaven in de tweede klasse.

Heren 3 heeft dit jaar een zeer zware poule geloot. Dit team heeft een mooie mix van jong talent en ervaring: Didier, Stijn en Joris zijn de jonge helden en Mark en Edwin de oude ervaren rotten. Helaas lijkt dat niet genoeg te zijn en dreigt degradatie voor Heren 3 ondanks het 4e gelijkspel gisteren tegen De Kikkers. Of zou er nog een verrassing mogelijk zijn in de laatste twee competitiedagen ?! 

Mix 1 deed zeer goede zaken in de race naar het kampioenschap. De concurrenten lieten steken vallen, Mix 1 behaalde 5-3 winst. De komende 2 zondagen wordt het billeknijpend spannend voor dit zestal. Er bestaat een goede kans op een uniek kampioenschap voor Mix 1. Misschien wel tweede klasse Mix volgend jaar op de Hofbrouckerlaan, fingers crossed !  Het park is open voor publiek, dus kom ze steunen komende zondag.

Mix 2 is ook nog vol in the running voor het kampioenschap. Met 7-1 winst is de tweede plek stevig in handen voor dit team, waar echte teamspirit heerst. Komende zondag wordt het tegen T.V. Merlenhove de dood of de gladiolen. Merlenhove staat bovenaan in de poule en lijkt ongenaakbaar. Mix 2 laat het er echter niet bij zitten en gaat alles op alles zetten om het kampioenschap toch binnen te slepen. OLTC heeft er alle vertrouwen in dat dit ook gaat lukken.

Dames 1 won met 5-1 , belangrijk want de concurrentie zit ze dicht op de hielen met een mogelijke felle strijd op de laatste speeldag als nr 1 en 2 elkaar zullen treffen. Dit nieuw gevormde team bestaat uit Evelien, Monica, Erica en Eline en draaien in  de Hoofdklasse dus lekker mee.

Dames 3 is een jong team van OLTC in de senioren competitie. Het gemis in ervaring van de meiden wordt zeer zeker goed gemaakt door inzet en talent. Wederom een 0-6 overwinning. Het kampioenschap lijkt binnen handbereik voor Lotte, Laura, Mayke, Sterre en Fabienne. Go girls !

Heren 1 in de zaterdagcompetitie verdiend ook een vermelding ! Afgelopen zaterdag stormde het zowel letterlijk als figuurlijk: met een 4-2 nederlaag staat Heren 1 zaterdag echter toch nog bovenaan in de poule. Volgende week kan er een belangrijke stap gezet worden richting het kampioenschap. De mannen die dit moeten gaan doen zijn Walther Jacobs (100% gewonnen door vechtlust, tactiek en uithoudingsvermogen), Hugo Mollinger (goede service en snoeiharde returns), Joep de Mönnink (voormalig topspeler op weg terug naar boven, speelt een tegenstander gek met degelijkheid, lange rally’s en backhand slice) en Jeroen Bakker (keiharde service die punten graag kort houdt door soms iets te nonchalant risico te nemen). Afgelopen weken zijn ze bijgestaan door invallers Jaap Pronk en Laurens Blok. Aanstaande zaterdag speelt Heren 1 thuis vanaf 15.30 uur, komt u ze aanmoedigen ?!

 

 

« Terug

» Nieuws archief