Nieuws

Spannend, druk en gezellig op de 6e speeldag van de competitie bij OLTC

Zondag 17 mei was het weer volle bak op OLTC. Met nog maar één zondag te gaan in de competitie was het deze zondag ‘de dood of de gladiolen’ voor veel teams. Dit was te merken aan de belangstelling op het park, met veel toeschouwers langs de banen.
 
Heren 1 kreeg een zeer sterk Zeeuws team op bezoek en kreeg het zwaar te verduren, alleen Roeland van Dijk kon een vuist maken tegen de Zeeuwen (volgens Roeland won hij van de sterkste heer in het Zeeuwse team). Het komt niet vaak voor, maar Jasper de Regt en Julian Vandenbussche hadden een wat tegenvallende dubbel. Michiel Greidanus en Roeland maakten er tijdens hun dubbel een echte show van, helaas gingen de tegenstanders er toch met de knikkers vandoor. Met 5-1 verlies is er toch nog kans op handhaving.

Heren 2 kwam vrolijk aan op het park, zij hadden hun uitwedstrijd met 4-2 gewonnen. Marco Visser en Fons Hartman behaalden 100% winst met hun single en dubbel. Michiel de Weger won netjes zijn single (en hoeft na deze dag ook geen nieuwe rackets te bestellen). Bas Leeflang bleef helaas met lege handen achter. Met 4-2 winst is handhaving een feit.
 
Heren 3 had een zeer zware dobber tegen de Rijnkanters. Mark Voskuyl won in een waar gravelduel zijn single tegen Ronald Lammens, volgens een ooggetuige duurde deze wedstrijd bijna vierenhalf uur !  Stijn de Mooy speelde een puike single en was met twee matchpoints zeer dicht bij een zeer knap tweede punt. Helaas gooide de netband roet in het eten voor Stijn en moet hij het hoofd, in de derde set tie break, buigen voor zijn tegenstander. Stijn kwam zeer knap terug in de dubbel, met Joris van Seggelen aan zijn zijde. Deze twee hardhitters wisten hun dubbelspel in winst om te zetten. Met 4-2 verlies is er nog alle kans op handhaving.
 
Heren 5 boekte weer een zeer mooie overwinning. Dit team vol OLTC roots gaat naar eigen zeggen zondag 31 mei een waar feestje bouwen bij Zee & Duin tijdens de kampioenswedstrijd. Het is genieten geblazen met dit team.
 
Mix 1 had een zeer productieve zondag. Met 3-1 voorsprong uit de singles komen is altijd een goede zaak. Leonie, Roos en Bas wisten knap te winnen. Jelle speelde een enerverend duel tegen een zeer vreemde jongeman. Na een zeer harde strijd ging deze wedstrijd voor Jelle helaas verloren. Waar de dames dubbel zeer makkelijk werd gewonnen door Leonie en Julia, was de heren dubbel van Frank en Bas tenenkrommend spannend. De heren sloten de wedstrijd af met een mooi resultaat. De twee mix dubbels werden met onvriendelijke toestanden gespeeld en gedeeld. Een 6-2 overwinning was een feit, waarmee het kampioenschap dichterbij lijkt dan ooit.
 
Mix 2 moest bij Merlenhove flink aan de bak tegen de koploper. Helaas was het team niet opgewassen tegen deze zeer sterkte tegenstanders. Iedereen weerde zich dapper, maar alleen Willem van Biezen wist een winstpunt binnen te halen. Het was een dag van ‘net niet’ voor mix 2. Dit was een beetje zuur, want promotie naar de derde klasse past wel bij dit team.
 
Dames 1 speelde uit tegen Spijkenisse. Als koplopers in de poule kregen ze nog pittige tegenstanders. Evelien Gesink speelde een spannende drie setter met veel deuce en lange slagenwisselingen en wist deze in haar voordeel te beslissen. Eline Klaassen had het erg lastig, haar tegenstander speelde hard en beheerst waardoor Eline haar single verloor. Erika Wies zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en kreeg last van haar pols. Monika Wies speelde een spelletje met zichzelf, maar haalde er toch een derde set uit. Helaas verloor zij deze en moesten de dames met 3-1 achterstand de dubbels in. Eline en Evelien speelden een super dubbel, een leuke wedstrijd met veel mooie punten, welke winst tot gevolg had. De tweede dubbel moest opgegeven worden vanwege een blessure, waarmee er met 4-2 verloren werd.
 
Dames 3 wist weer een grote overwinning te boeken. Dit sterrenteam maakt goede kans op het kampioenschap. Ook dit team moet, net als Heren 5, zondag 31 mei spelen bij Zee & Duin. Misschien komt er wel één grote feestbus terug van Katwijk naar Oegstgeest, waar de kampioenen gehuldigd worden tijdens het slotfeest van de competitie.
 
Heren 1 op zaterdag heeft tegen Gevers een klinkende 6-0 overwinning behaald. Hierdoor hoeven zij bij de laatste wedstrijd, ook weer tegen Zee & Duin, nog slechts één punt te pakken om kampioen te worden. Daarmee komt promotie naar de eerste klasse zeer dichtbij !
 

« Terug

» Nieuws archief