Nieuws

Mooie laatste competitiedag

De tenniscompetitie van 2017 zit er weer op. Het was een competitie met pieken en dalen. Dat maakt sport en vooral tennis natuurlijk ook zo verschrikkelijk mooi!

OLTC heeft bij de zondag senioren 1 team dat met kop en schouders boven iedereen uitstak. Het Heren3 team in de 35+ dat gevuld is met een aantal coryfeeën van de club was vorig jaar gedegradeerd, maar maakte dat dit jaar weer helemaal goed. Ongeslagen kampioen worden lukt weinig teams maar dit sterrenteam kreeg het wel voor elkaar. Zeer knappe prestatie en het team werd dan ook met champagne overgoten. Hulde aan deze oudere jonge mannen.
 
Foutloze dag
Heren1 kreeg bezoek van het al gedegradeerde Groeneveen. Willem van Biezen won dan ook gemakkelijk de eerste singel. Roeland van Dijk had het lastiger. Ondanks een achterstand in beide sets won hij keurig in twee sets. Michiel Greidanus mocht als derde man aantreden. Het duurde een set voor hij op stoom kwam en wist uiteindelijk in 3 sets te winnen. Jasper de Regt had geen tegenstand en verloor slechts 1 game in zijn singel. De dubbels werden ook winnend afgesloten, waardoor Heren1 de competitie afsloot met een foutloze dag. Hierdoor eindigen de mannen op een prima 3e plek. Volgend jaar wordt er dus weer Hoofdklasse gespeeld door de heren van OLTC!
 
Op dreef
Heren2 speelde een uitwedstrijd op deze mooie laatste competitiedag. Het team dat met titelaspiraties aan de competitie was begonnen eindigde toch netjes als 2de in de poule. Vooral Bas Leeflang was weer goed op dreef voor het team. Bas wist zijn single van een 2.1 speler te winnen. Dat was vooral te danken aan Bas zijn machtige forehand. Bas wist 17 forehand winners te produceren waar de tegenstander geen antwoord op had.
Fons Hartman had een mindere dag en verloor voor het eerst deze competitie zijn single. De dubbel van Bas Louwers en Michiel de Weger ging helaas ook verloren. Al met al toch een goed jaar voor Heren2. 4-2 winst.
 
Schier onverslaanbaar
Heren3 en Heren4 zijn beiden netjes in de middenmoot van hun poules terechtgekomen. Op baan11 was er rond 4 uur een waar spektakel te beleven. Maarten Verhagen haalde namelijk knap zijn single binnen tegen een zeer gevreesde tegenstander. Maarten had in lange tijd niet zo n mooie overwinning gehaald en was dan ook dolblij met zijn prestatie. Meest opvallende spelers van Heren3 en Heren4 deze competitie waren toch vooral Jop van der Wiel, Gabriel van Ruitenbeek en Mitchel van Strien. Jop en Gabriel omdat ze beiden schier onverslaanbaar waren en Mitchel omdat hij de hele competitie geen backhand heeft geslagen. Volgend jaar is het doel om handhaving iets eerder te bewerkstelligen voor de mannen.
 
Prestatie en gezelligheid
Dames1 wordt gezien als het gezelligste team van OLTC en omstreken. De dames hadden ondanks de gezelligheid wel als doel kampioen te worden. Goud werd niet gehaald maar de dames waren toch ook zeer tevreden met een bronzen plek. Nieuwe aanwinsten Annemiek en Tess zijn beiden zeer waardevol voor het team gebleken in prestaties en gezelligheid. Volgend jaar moet een streng trainingskamp net voor de start van de competitie het team de gouden plek bezorgen.
 
Degradatie
Dames2 moest tegen de naaste concurrent uitvechten wie er zou degraderen. De dames hadden 4-2 winst nodig om in de hoofdklasse te blijven. Lisa van de Geest was overgevlogen uit de VS, maar helaas haar hulp mocht niet baten. De dames hebben gevochten als leeuwinnen maar helaas kwamen ze net te kort. Met 3-3 als eindstand is degradatie een feit.
 
Na de wedstrijden volgende nog de huldiging voor alle kampioenen. Vooral bij de jeugd waren er een aantal uitschieters. De bbq was weer fantastisch verzorgd door Jan-Willem en Biedie en het bleef nog lang gezellig op OLTC. 
Volgend jaar weer verder…

Onno Guinau

« Terug

» Nieuws archief