Nieuws

OLTC-jeugd succesvol tijdens District Jeugd Kampioenschappen

De District Jeugd Kampioenschappen[DJK] tijdens het Pinksterweekend zijn een groot succes geworden voor de OLTC jeugd. De DJK worden door vele gezien als 1 van de belangrijkste jeugdtoernooien van het jaar. Als je tijdens het DJK op het podium kan komen heb je het dus erg goed gedaan.

Bij de jongens t/m 10 jaar liet Tijmen Wolfs zien dat hij grote stappen heeft gemaakt. Tijmen haalde de 3de plaats en speelde een aantal zeer knappe wedstrijden. Technisch gaat het er steeds beter uitzien bij Tijmen wat zich vertaalt in mooie resultaten. Deze fanatiekeling gaat er helemaal voor dit jaar en zal weer op vele toernooien te zien zijn. Klasse Tijmen!

Bij de jongens tm 12 jaar heeft OLTC een nationale topper in huis: Ties de Regt won dan ook zeer duidelijk de DJK tm 12 jaar. In de finale was de 1ste set nog wel een beetje spannend maar de 2de set werd zeer vakkundig binnengehaald. Ties is zo lekker aan het ballen dat hij binnenkort met het Nederlands jeugdteam naar Engeland mag, spannend hoor! Ook Ties gaat dus als een racket en schrijft een nieuwe DJK titel op zijn naam.

Sammy Guinau haalde netjes de halve finale vd DJK t/m 12. Hij versloeg in de kwartfinale zijn trainingsmaatje Boris van Ruiten maar ging in de halve finale onderuit. De 2de geplaatste Pavel bleek nog echt een maatje te groot voor Sammy. Plek 3/4 werd verloren van Jens van Trigt in een leuke wedstrijd. Alhoewel Sammy totaal niet tevreden was kan ook hij terugkijken op een geslaagd toernooi met zijn 4de plaats.

Bij de meiden tm 12 jaar was Sanne Honsbeek 2de geplaatst. Sanne is dit jaar nieuw bij OLTC maar liet bij de DJK zien dat het een toppertje is.
Helaas was de tegenstandster van Sanne in de finale ongeveer foutloos aan het spelen… De 2de plek was dan ook het hoogst haalbare voor Sanne. Klasse gedaan van deze kanjer.

Bij de jongens tm 14 jaar haalde Mac Visser de 3de plaats binnen. In de halve finale was helaas de 1ste geplaatste Victor vd Net een maatje te groot voor Mac. Mac had in de kwartfinale wel met zeer duidelijke cijfers van Teun Visser gewonnen, die voor Mac altijd een lastige tegenstander is.
Mac is dit jaar 1ste jaars t/m 14, het podium halen in een leeftijd hoger is altijd een goeie prestatie. Ook Mac kan met zijn 3de plek op een goed toernooi terugkijken.

Bij de meiden t/m 14 jaar was OLTC super vertegenwoordigd. Bo Martina 2de, Lois Rieff 3de en Lizzy Krijnen 4de plek binnen gehaald. Bo is de laatste weken in zeer goede doen en liet dat dit toernooi weer zien. In de halve finale kwam ze tegen Lois te staan. Lois als 1ste jaars tm 14 kwam knallend uit de startblokken tegen Bo. Helaas voor Lois gingen de kanonskogels op de belangrijke momenten net te scherp waardoor Bo aan het langste eind trok. In de finale kwam Bo net te kort tegen Britt die 1ste geplaatst was. Echt weer een goede prestatie van Bo die er een mooi seizoen van lijkt te gaan maken.

Lois verloor dus helaas de halve tegen Bo maar kwam om plek 3/4 weer een clubgenootje tegen. Lizzy Krijnen was namelijk zeer knap in de halve finale gekomen waar zij helaas van de 1ste geplaatste Britt verloor. Er zijn weinig spelers te vinden die fanatieker zijn dan Lizzy op de tennisbaan.
Deze dame vreet de ballen echt op, erg leuk om te zien. Lois tegen Lizzy was dus de strijd om plek 3/4. Lois won in 2 sets van Lizzy en haalde daarmee de 3de pek binnen en Lizzy de 4de plek. Erg knappe prestatie van beiden meiden.

Bij de meiden tm 16 jaar haalde Noor Oomen zelfs de 1ste plaats binnen. Deze dame is ook nieuw bij OLTC en liet meteen zien waar zij toe in staat is. Een geboren vechtjas op de baan die net als Monica Seles zowel haar fh als bh dubbelhandig slaat. In zowel de halve finale als in de finale won ze in 3 sets. Beide partijen liet ze zien dat een goede mentaliteit tijdens de wedstrijd super belangrijk is. Super gedaan van Noor door District Kampioen te worden!