Nieuws

Kennismaken met mix 1 & 2

Ook de mixteams van OLTC trappen dit weekend af. Beide selectieteams starten met een uitwedstrijd.

Mix 1, met vlnr Romano, Jasper, Stijn, Marente, Do en Julia

Mix1 gaat dit jaar de hoogste klasse spelen die ooit gespeeld is door een OLTC mixteam. Het team bestaat dan ook uit louter zeer gemotiveerde en getalenteerde spelers.

 

Romano is sinds vorig jaar trainer bij onze vereniging en vanaf nu dus ook speler. Deze voormalige ATP speler in zowel de dubbel als enkel gaat zowel met zijn eigen niveau alsmede met coaching het team flink versterken. Romano beweegt echt als een speer over het veld, super lichtvoetig. Zijn spel is vooral van het hele slimme en het ritme van de vijand te ontregelen.

 

Julia nu al een aantal jaren een zeer vaste kracht in het mix1 team. Sinds vorig jaar studeert Julia medicijnen in Leiden en heeft daar een flink druk leven mee opgebouwd. Toch weet deze dame ook zeker haar tennisniveau op peil te houden. Julia is vooral van de vlakke harde slagen en aanvallend spel, erg leuk om naar te kijken.

 

Stijn zat vorig jaar in heren1 maar heeft de switch gemaakt naar mix1, vooral ook omdat hij in dit team voldoende uitdagingen ziet. Romano is Stijn zijn trainer dus die combi gaat zeker zijn vruchten afwerpen. Stijn studeert sinds dit jaar in Amsterdam maar blijft OLTC gewoon super vertegenwoordigen.

Vooral de big forehand en big service van Stijn springen in het oog als je naar hem komt kijken.

 

Marente deze jongedame loopt/rent al sinds kleins af aan op ons park rond. Vooral het laatste jaar met super sprongen vooruit gegaan.  Zij heeft zich in de top van de jeugd van Nederland genesteld. Marente is fulltime met tennis bezig en doet soms ook nog een beetje aan school….3havo zit soms vervelend in de weg maar gaat haar prima af. Als je van een zwaar spinnende dame houdt met aanvallende aspiraties zit je bij Marente echt helemaal goed.

 

Jasper, deze heer lijkt door Vader Tijd te zijn overgeslagen. Nog steeds een van de meest fitte en fanatieke spelers van OLTC. Brengt een hoop ervaring, kunde en wilskracht met zich mee in dit team. Zowel in de single, dubbel als in de mix van grote waarde, vooral zijn vechtlust, fh en de returns zijn super.

 

Do, net als Marente fulltime met tennis bezig en ook bij haar zit school soms beetje in de weg. Dan 5 vwo kunnen doen is natuurlijk helemaal prima, ook bij de nationale ranking toernooien timmert ze flink aan de weg. Do is een echte diesel, niet kapot te krijgen op de baan en wil er alles aan doen om te winnen.

Vooral haar scorende backhand, zware forehand en backhand dropshotjes zijn het aanzien meer dan waard.

 

Mix2 gaat dit jaar 4de klasse spelen. Dit team bestaat uit flinke talenten van de club en wordt gezien als een opleidingsteam.

 

Bas, deze jongeman loopt ook al sinds mensheugenis op de club rond. Is dit jaar tot dragende speler en captain van dit team gebombardeerd.

Hij zal dit zeker wel waar gaan maken, erg goede speler die vooral op gravel zeer lastig te verslaan is. Dit komt vooral omdat hij met zijn losse slingerarm de ene na de andere topspinbal op zijn tegenstander afvuurt. Wil je mooie hoeken op de baan zien kom dan vooral even naar Bas kijken.

 

Bo, deze exotische dame is een van de beste atleten die je bij OLTC zal aantreffen. Als een hinde beweegt Bo over de baan en is ook nog zo goed als altijd goed gemutst. Is een paar jaar geleden overgekomen van Nieuw Vennep tennis en daar zijn we nog steeds zeer blij mee. Bo kan zeer goed uit de voeten op gravel met haar goede groundstrokes. Is een zeer goede single speelster maar kan ook zeker in de dubbel mooie resultaten halen.

 

Imre, wilde al een aantal graag in een mixteam spelen en valt nu echt met zijn neus in de boter. Met zijn maten Bas en Diederik en met een paar zeer goeie leuke meiden, beter kan bijna niet. Imre is zeer taai op de baan, bedrieglijk snel en met weinig fouten makend is hij niet echt leuk om tegen te spelen.

Zal dit jaar voor zijn team menig punten binnenhalen. Let bij Imre vooral op hoe makkelijk hij tennis laat lijken.

 

Chenna, ook deze jongedame heeft net als Bo de oversteek uit Nieuw Vennep gewaagd. En net als bij Bo zijn we daar zeer blij mee. Chenna is vooral een hardhitter, harder dan bij Chenna kan bijna niet. Volgens de ingewijden gaat ze tegenwoordig wel steeds slimmer spelen zodat er minder grijze haren ontstaan bij haar trainers. Hoe hoger het niveau hoe fijner Chenna zich lijkt te voelen.

 

Diederik, deze jongeman speelt zijn hele carriere al bij OLTC. Lijkt een zeer relaxte iets wat luie speler maar zo sust hij zijn tegenstanders vaak in slaap.

Gezegend met zeer harde vlakke slagen en hoog tactisch vernuft wint hij menig partij en toernooi. Kan zowel in de single als in de dubbel prima uit de voeten. Bij Diederik kan je als toeschouwer altijd zeer relaxed kijken, hij oogt altijd Mister Cool himself.

 

Marit, bij deze dame kan je zeker niet relaxed kijken. De ene wereldbal wordt opgevolgd door de groots mogelijke misser. Dat maakt haar tot een zeer ongebruikelijke speelster wat de tegenstanders helemaal niet prettig vinden. Slagen die helemaal niet in het boekje staan tovert zij uit haar snaren. Erg leuke meid die je nooit het rustige gevoel geeft dat de wedstrijd al is gelopen, kan nog van alles gebeuren tot het laatste punt bij haar.

« Terug

» Nieuws archief