Nieuws

Park maandag 11 mei weer open: lees hier alle regels

Beste leden,
Zoals jullie woensdagavond allemaal van onze premier hebben gehoord, mag ons tennispark – nu voor ons allemaal -  op maandag 11 mei aanstaande weer beetje extra open. Dat is de volgende stap om weer heel voorzichtig terug te keren naar ons normale leven, waar tennis (ook met alle opgelegde randvoorwaarden) een heel fijn onderdeel van is. Om dat in goede banen te leiden willen we de openstelling van het park stap voor stap vormgeven. Voor de komende weken gelden de volgende regels voor ons allemaal!

Het is wat veel, maar lees het s.v.p. goed door.

Algemeen
 • Het park opent om 9 uur en sluit om 23 uur ’s avonds. Alle 7 dagen van de week.
 • Je bent alleen welkom als je online een baan hebt afgehangen of als je een training hebt. Over dat online afhangen zo meer.
 • Het toegangshek tot het park blijft dicht en je hebt dus je KNLTB-pas nodig om binnen te komen. Nieuwe leden die hun pas nog niet hebben, kunnen zich melden bij ledenadministratie@oltc.nl.
 • Alle andere personen zijn (helaas) NIET welkom op het park! Daar zullen we streng op controleren in opdracht van o.a. de gemeente.
 • Op het park wordt gecontroleerd door onze pachter Maarten, onze groundsman Max, de leraren van I’M FIT en I’M Tennis en vrijwilligers van de diverse commissies en bestuur. Dat zijn onze toezichthouders. We willen niet als politieagent optreden, maar zullen dat wel doen als het nodig is.
 • Je komt 10 minuten voordat je de baan hebt gereserveerd of je training begint naar het park en loopt via de looproute (ook zo meer) naar je baan.
 • Volwassenen mogen vooralsnog alleen singelen, dus met 2 man/vrouw op één baan. Zonder toezicht.
 • Junioren (t/m 18 Jaar) mogen wel met z'n vieren op één baan vrij spelen (en dus dubbelen), maar alleen onder toezicht.
 • Iedereen die meespeelt moet online hebben afgehangen, het volstaat niet als er twee spelers afhangen en je komt met z’n vieren om te dubbelen (alleen junioren dus). Dan worden de twee die niet hebben afgehangen gevraagd het park te verlaten.
 • Net als altijd kun je afhangen voor een half uur (single) of een uur (dubbel). De eerste weken is de tijd voor een single tijdelijk aangepast naar 45 minuten.
 • Was voordat je naar het park komt thuis je handen en doe dat ook weer als je na het tennissen thuis komt.
 • De toiletten zijn alleen voor noodgevallen en omdat je niet hoeft af te hangen is de hal van het clubhuis ook niet toegankelijk, behalve voor dat hoognodige toiletbezoek. De kleedkamers zijn uiteraard gesloten.
Je komt NIET naar OLTC als je ziekteverschijnselen hebt (verkoudheid, niezen of hoesten, keelpijn, verhoging tot 38 graden) of als een van je familieleden benauwdheidsklachten of koorts (+38 graden) heeft.
 
 
Online afhangen
Om online af te hangen heb je de KNLTB-ClubApp nodig. Je kan deze downloaden op je mobiele telefoon:
 • Je vindt de app in de App store van Apple of de Play store van Google.
 • Als je ooit in het verleden de KNLTB-ClubApp hebt gedownload moet je deze verwijderen, want de oude werkt niet! Als je problemen hebt met inloggen probeer dan eerst de oude app te verwijderen en de nieuwe te installeren van de Apple of Play store.
 • Bij openen wordt je gevraagd je club te selecteren, in de app is dat Oegstgeester LTC.
 • Vervolgens mag je jouw bondsnummer invoeren, dat staat op je KNLTB-pas (8 of 9 cijfers).
 • Een wachtwoord heb je waarschijnlijk nog niet, druk dan op wachtwoord vergeten en de KNLTB stuurt een mail met wachtwoord aan het e-mail adres dat je bij de leden-administratie hebt opgegeven (wij hebben geconstateerd dat bij de Andoird app soms de melding verschijnt dat er wat fout ging met het versturen van de e-mail, maar meestal krijg je alsnog de e-mail met een link om je wachtwoord te wijzigen).
 • Voer dat wachtwoord in en je bent klaar om af te hangen.
Voor een stap-voor-stap instructie en video klik je hier: https://knltb.nl/clubapp
Hier is ook een uitgebreide vragen & antwoorden lijst te vinden. Let op dat je niet in je eentje probeert af te hangen. Je moet bij het afhangen in de App opgeven met wie je speelt. Alle spelers krijgen vervolgens een bevestiging per email.
 
Aankomst op het park en looproute
 • Kom lopend of op de fiets, parkeren is alleen mogelijk op de Hofbrouckerlaan en NIET op de parkeerplaats. Als je iemand komt afzetten dan kan dat bij de poort, maar rij dan meteen door en hou het ingestelde eenrichtingsverkeer op de parkeerplaats aan.
 • Ga naar binnen via de poort met je KNLTB pas en sla meteen rechtsaf tussen de heg en het clubhuis door naar het terras (volg de pijlen).
 • Of parkeer je fiets in een van de fietsbeugels aan de zijde van het clubhuis, keer dan terug richting de poort en loop dan linksaf tussen de heg en het clubhuis door naar het terras (volg de pijlen).
 • Loop via het terras naar de baan waar je moet zijn en wacht daar op minimaal anderhalve meter van de toegang tot de baan zodat de voorgaande spelers de baan veilig kunnen verlaten.
 • Alle banen zijn beschikbaar voor trainen en spelen. Uitzondering is onze nieuwe baan 13, die is nog wat zacht en mag nu alleen nog bespeeld worden door junioren.
 
Eenmaal op de baan (instructies hangen ook bij alle banen):
 • Houd anderhalve meter afstand van elkaar -ga dus ook niet naast elkaar op een bankje zitten.
 • Neem eigen drinken, een handdoek en eventueel reinigingsgel/zeep mee en wissel dat uiteraard niet uit met de andere spelers.
 • Voor deze uitzonderlijke periode vragen we jullie om eigen tennisballen mee te nemen. Dat is hygiënischer en dus veel veiliger. Bij het clubhuis (oftewel onze pachter Maarten) zijn nieuwe blikken met 4 ballen voor 7,50 euro te koop (en het kan geen kwaad deze te merken met je eigen initialen zodat ze herkenbaar blijven). Graag vooraf bestellen via horeca@oltc.nl
 • Loop nooit zomaar een andere baan op. Als jouw bal op een andere baan komt, vraag dan ‘bal over’ (eigenlijk dus zoals het altijd hoort). Pak een bal van een de andere baan dan niet op (vanwege de hygiëne), maar speel deze met je racket terug of schop deze met je schoenen voorzichtig naar de juiste baan.
 • Als je van kant wisselt, doe dat met de klok mee, zodat je elkaar niet in de weg loopt bij het net en gebruik het telraam niet.
 • Als je speeltijd erop zit, veeg je de baan (gebruik een handschoen of zakdoekje om het koord van het sleepnet vast te houden), verlaat de baan veilig op 1,5 meter van je medespelers en komende spelers en verlaat ook meteen het park. Opnieuw afhangen kan alleen online en er zit minimaal een half uur tussen beide sessies. Je wacht dan buiten de poort, dus absoluut niet op het park, op je volgende sessie.
 
I’M Tennis trainingen
Vanaf maandag 18 mei starten de trainingen van I'M Tennis voor volwassenen. Volgende week is er mogelijkheid voor de leden om vrij te spelen (dit advies hebben we ook van de KNLTB gekregen). We starten met een les-cyclus tot aan de zomervakantie (de zomervakantie start op maandag 20 juli). Deze les-cyclus omvat 9 lesweken en kost € 115 p.p. voor een 4-tal.
 
Aangezien veel mensen nog een tijd zoveel mogelijk thuis moeten werken, gaan we ook zoveel mogelijk trainingen overdag organiseren. Hiermee proberen we de druk van de avonden af te halen en kunnen we zoveel mogelijk leden bedienen (waardoor er geen leden buiten de boot vallen). Met name het tijdslot tussen 12.00 en 16.00 uur biedt veel mogelijkheden, zo ook de maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Als er dus leden zijn die, in tegenstelling tot wat ze eventueel eerder op het aanmeldingsformulier hebben vermeld, toch overdag kunnen trainen, dan verzoeken we om dit per mail aan Marco Visser te laten weten marco.visser@imtennis.nl . Graag ook melden als je onverhoopt niet meer in staat bent om aan de komende 9-weekse lescyclus deel te nemen.

Dit seizoen is er tijdens de zomervakantie ook gelegenheid voor volwassenen om training te volgen. Er was al de bekende "thuisblijverscursus" voor jeugdleden, maar dit jaar bieden wij ook voor volwassenen een soortgelijk concept aan. Meer informatie volgt in juni.
 
 • Maandag 18 mei starten de lessen met een 9-weekse lescyclus
 • Geef aan of je overdag kunt trainen i.p.v. 's avonds
 • Je krijgt via I'M tennis bericht hoe laat je op welke baan les hebt
 • Loop daar (via de looproute) rechtstreeks heen en hou anderhalve meter afstand van de toegang tot de baan.
 • De trainingen zijn voor maximaal 4 spelers (2 aan beide zijden van het net) en met dezelfde regels als de regels voor vrij spelen. Uitzondering zijn de ballen, deze verzorgt de trainer.
 • Omdat deze ballen dus door veel meer mensen worden aangeraakt is het wassen van je handen voorafgaand aan de training en na de training van nog veel groter belang. Hou daar rekening mee!
 • Bij het wisselen van de trainingsgroepen houdt de nieuwe groep minimaal anderhalve meter afstand van de toegang van de baan (en van elkaar uiteraard).
 • informatie thuisblijverscursus voor volwassenen tijdens de zomervakantie volgt in juni
 • na de zomervakantie volgt (onder voorbehoud) een tweede lescyclus die loopt tot het einde van het seizoen.
 • Overdag zijn er ook trainingen voor de jeugd tot en met 18 jaar. Die vinden gewoon plaats via de al bekend gemaakte indeling.
 
I’M Fit  buiten-training
Ook al gaan de sportscholen nog niet open, wij kunnen wel de I’M Fit activiteiten buiten aanbieden. En dat al vanaf 11 mei voor iedereen boven de 15 jaar. Uiteraard gelden dan dezelfde regels als voor het tennissen qua aankomst en vertrek.
 
Zo zijn er vanaf 13 mei bootcamps op de playground voor maximaal 8 personen (woensdagochtend 9.00-10.00, vrijdagochtend 9.00 tot 10.00 en zaterdagochtend van 10.00-11.00). Wil je meedoen: meld je bij Beau (06-25137190) die de indeling via Whatsapp bekend maakt.
 
Ook de Gym gaat open, al op maandag 11 mei, maar alleen buiten op het terras en als het weer dat toelaat. Trainen is mogelijk onder een aantal strikte voorwaarden: 
Desinfecteer alle materialen en apparatuur direct na gebruik. Elke keer weer.
 
We doen ons uiterste best om dit werkbaar te maken voor alle leden en vrijwilligers van OLTC. We danken jullie voor je begrip en geduld. Hopelijk kunnen we, als we goed rekening blijven houden met elkaar, tóch nog genieten van een heerlijk tennisseizoen op OLTC!

« Terug

» Nieuws archief