Nieuws

In memoriam: Huib de Goeij (geboren 24-8-1947 - overleden 30-07-2023)

Afgelopen zondag (30 juli) is voormalig groundsman, Huib de Goeij, overleden.

Vanaf de jaren tachtig tot 2004 was Huib groundsman bij OLTC. Na het pensioen van de heer Speklé, die jaren onze groundsman was, moest er gezocht worden naar een vervanger. Er kwam een Canadees naar voren, maar dat was geen succes. Van hem werd al snel afscheid genomen. Gedurende de zomer hierop nam Martin Hoekstra een zomer lang, tijdens zijn schoolvakantie het werk van groundsman op zich. Opgeleid door de heer Speklé hield hij de boel draaiende om aan het eind van de zomer opgevolgd te worden door Huib de Goeij, die fulltime in dienst trad als groundsman. 
In maart werd Huib geholpen met het gereedmaken van de gravelbanen door Martin en later kwam Max ook helpen. Dat was nadien jarenlang vaste prik. Feitelijk was Huib wat banenaanleg betreft de leermeester van zowel Martin als Max.

Als sportman in hart en nieren waagde Huib ook een poging om te gaan tennissen. Hoewel zijn knieën slecht waren en hij regelmatig last van zijn heup kreeg, was zijn tennisspel nog zeer verdienstelijk.Altijd was hij in voor een praatje en kende hij alle talentvolle tennisjeugd  van OLTC bij naam en toenaam. 
We zullen ons Huib herinneren als een beresterke vakman met een groot gevoel voor humor en een hart van goud.

We wensen iedereen veel sterkte om dit verlies een plek te geven. 

Het Bestuur.

« Terug

» Nieuws archief